Luis Suárez loopt juichend weg na de 1-0

Barcelona vernedert Real in Madrid

In een even boeiende als eenzijdige Clásico heeft Real Madrid in het eigen Estadio Bernabéu een pak slaag gekregen van een oppermachtig FC Barcelona: 0-4.

Al na tien minuten scoorde Luis Suárez, na een prachtige steekpass van Roberto. Real, dat gretig was begonnen, was meteen de kluts kwijt, stapelde overtreding op overtreding en mocht blij zijn dat Cristiano Ronaldo geen rood kreeg na een elleboogstoot jegens Dani Alves.

Luis Suárez en Neymar waren goed voor de 1-0 en de 2-0

Nadat Karim Benzema een grote kans had gemist, leidde balverlies van Luka Modric de 0-2 van Neymar in. Bij de steekpass van Iniesta leek de Braziliaan buitenspel te staan, maar de treffer telde. In de blessuretijd van de eerste helft leidde de mooiste aanval van de avond, een prachtige dubbele een-twee tussen Suárez en Neymar, bijna tot de 0-3. Marcelo kopte de bal echter van de lijn.

Rentree Messi

Real leek zich herpakt te hebben in de rust, want de eerste kansen na de pauze waren voor Marcelo (schot in het zijnet) en James Rodríguez (geweldige redding Claudia Bravo). Barcelona nam de regie echter snel weer in handen en na een hakje van Neymar ramde Iniesta de 0-3 tegen de touwen. Na 55 minuten mocht Lionel Messi zijn rentree maken; de Argentijn had twee maanden aan de kant gestaan met een knieblessure.

Andrés Iniesta was verantwoordelijk voor de 3-0 van Barcelona

Barça-doelman geeft geen krimp

In de 68ste minuut ging Ronaldo alleen op Claudio Bravo af, maar de doelman redde met een knappe reflex. Ook in het restant van de wedstrijd kreeg Real nog enkele kansen, maar de keeper van Barcelona gaf geen krimp.

Het was niet de avond van Cristiano Ronaldo

Aan de overkant was er geen redden aan voor Navas, die de ene na de andere aanval op zich af zag golven. Suárez verschalkte Navas met een stift (0-4) en El Haddadi had in de slotminuut voor 0-5 moeten zorgen; de invaller schoof de bal echter naast. Real-invaller Isco kreeg nog rood nadat hij Neymar keihard onderuit had gehaald.