Michel Platini
NOS Voetbal

'FIFA wil Platini levenslang schorsen'

Wereldvoetbalbond FIFA wil Michel Platini een levenslange schorsing opleggen. Dat maakte de advocaat van de UEFA-voorzitter zojuist bekend in Franse media.

De oud-voetballer en tevens vice-voorzitter van de FIFA zit momenteel al een schorsing van negentig dagen uit vanwege een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie tegen hem en FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

In december volgt de uitspraak door de tuchtkamer van de ethische commissie van de FIFA.

Platini werd op 8 oktober voor negentig dagen geschorst, nadat een strafrechtelijk onderzoek in Zwitserland een omstreden betaling van 1,8 miljoen euro van FIFA-voorzitter Blatter aan Platini in 2011 had blootgelegd. Dat was het jaar dat Blatter als FIFA-voorzitter werd herkozen. Volgens Platini ging het om een betaling voor eerdere werkzaamheden als adviseur van de Zwitser.

Door de schorsing liepen de kansen van Platini om de nieuwe FIFA-voorzitter te worden een flinke deuk op. Zolang hij geschorst is, kan hij niet meedoen aan de verkiezingen. De FIFA zal de kandidatuur van de Fransman pas beoordelen als zijn schorsing van negentig dagen afloopt of succesvol wordt aangevochten.

Het beroep dat Platini aantekende tegen zijn schorsing werd onlangs afgewezen. Daarop stapte zowel hij als Blatter naar sporttribunaal CAS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl