Sepp Blatter (l) en Michel Platini in betere tijden
NOS Voetbal

FIFA wijst beroep Blatter en Platini af

De beroepscommissie van de FIFA heeft het beroep dat voorzitter Sepp Blatter en UEFA-voorzitter Michel Platini aangespannen hadden tegen hun voorlopige schorsing afgewezen.

Zowel Platini als Blatter heeft laten weten dat hij de schorsing gaat aanvechten bij het sporttribunaal CAS in Lausanne.

Ethische commissie is eenzijdig en bevooroordeeld

De advocaat van Blatter was verbaasd over de uitspraak "Dat is vreemd", reageerde de advocaat van Blatter. "Want er is geen bewijs van overtredingen in de overeenkomst tussen mijn cliënt, de FIFA en Platini."

De raadsheer van Platini hekelt de uitspraak. "We hadden niets anders verwacht", stelde de raadsheer van Platini. "Het bewijst maar weer eens dat de ethische commissie van de FIFA eenzijdig en bevooroordeeld onderzoek doet."

Het bewijst maar weer eens dat de ethische commissie van de FIFA eenzijdig en bevooroordeeld onderzoek doet.

Advocaat van Michel Platini

De eerder uitgesproken straf betreft een voorlopige schorsing, omdat het onderzoek naar Blatter en Platini nog in volle gang is. De ethische commissie kan de komende tijd nog definitieve straffen, mogelijk jarenlange schorsingen, tegen de twee uitspreken.

Dubieuze betaling Blatter aan Platini

Het tweetal werd op 8 oktober voor negentig dagen geschorst, nadat een strafrechtelijk onderzoek in Zwitserland een omstreden betaling van 1,8 miljoen euro van Blatter aan Platini in 2011 had blootgelegd. Dat was het jaar dat Blatter als FIFA-voorzitter werd herkozen. Volgens Platini ging het om een betaling voor eerdere werkzaamheden als adviseur van de Zwitser.

Door de schorsing liepen de kansen van Platini om de nieuwe FIFA-voorzitter te worden een flinke deuk op. Zolang hij geschorst is, kan hij niet meedoen aan de verkiezingen. De FIFA zal de kandidatuur van de Fransman pas beoordelen als zijn schorsing van negentig dagen afloopt of succesvol wordt aangevochten.

Blatter met de voormalige wereldsterren Platini en Beckenbauer tijdens de tiende editie van het Sepp Blatter toernooi in het Zwitsere Ulrichen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl