Bondscoach Alyson Annan
NOS Sport

Annan neemt Bos 'gewoon' mee met Oranje

Bondscoach Alyson Annan neemt Willemijn Bos gewoon mee naar Zuid-Amerika. Oranje speelt in Argentinië de finale van de Hockey World League (5 t/m 13 december in Rosario) en Annan ziet geen reden om de in opspraak geraakte Bos niet te selecteren.

Bos werd deze week onderwerp van gesprek, nadat beelden waren uitgelekt waarop te zien is hoe zij in de wedstrijd van 15 november tegen Pinoké haar tegenstandster Fréderique Malefason van achteren hard op de benen slaat. Bos heeft inmiddels spijt betuigd en is door haar club Laren voor twee duels geschorst. De hockeybond heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar het incident.

"Dit is een schorsing voor de competitie, niet voor Oranje", laat bondscoach Annan weten. "En Willemijn Bos is al voldoende gestraft door de enorm zware week die ze heeft gehad. Wij willen kijken naar de toekomst. Het belangrijkste is dat het niet nog eens gebeurt."

Ontwikkeling richting Rio

"Ik heb hier met Willemijn over gesproken en wij hebben gekeken naar wat nu het beste is voor haar en voor haar ontwikkeling richting Rio", aldus Annan. "Daarom houden we haar graag dicht bij het team, om ervoor te zorgen dat dit niet nog eens gebeurt. En ik geloof dat dit niet nog eens gaat gebeuren."

Annan wil in Zuid-Amerika de tijd nemen om over het voorval te praten. "Dit zit niet in haar", zegt de bondscoach. "Nou ja, de frustratie komt kennelijk ergens vandaan en wij willen haar helpen; kijken wat dat is. Daar hebben we nu de tijd voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl