Bondskanselier Merkel
NOS Nieuws

Merkel: afgelasting was enige juiste beslissing

De Duitse bondskanselier Angela Merkel was net zo verdrietig als alle fans omdat de oefeninterland tussen Duitsland en Nederland gisteravond werd afgelast, maar het was volgens haar de enige juiste beslissing. "Bij twijfel moet je voor de veiligheid van de mensen kiezen", zei ze in een verklaring.

Ook de regering van de Duitse deelstaat Nedersaksen staat nog achter de beslissing om de wedstrijd niet door te laten gaan. Volgens deelstaatminister Pistorius werd de informatie over terreurdreiging steeds concreter. Daarom was afgelasten de enige optie.

Welke informatie de Duitsers hadden, zegt hij niet. "Maar geloof me dat het meer was dan een dreigtelefoontje." Dat de wedstrijd werd afgelast, bewijst volgens de regering van Nedersaksen dat de veiligheidsdiensten hun werk hebben gedaan.

Verdachte pakketjes

De autoriteiten staan ook nog achter de beslissing om de wedstrijd door te laten gaan. Na de aanslagen in Parijs was dat onduidelijk, maar zondag besloten de voetbalbonden dat de wedstrijd gespeeld kon worden.

Na het afgelasten van de wedstrijd onderzocht de politie op meerdere plekken verdachte pakketjes. In geen gevallen bleek het te gaan om een explosief. Aanhoudingen zijn er niet verricht.

Geld terug

Supporters die een kaartje voor de afgelaste wedstrijd hadden, krijgen hun geld terug. Fans hebben daar 'natuurlijk' recht op, zei de club Hannover 96. De wedstrijd zou in het stadion van die club gespeeld worden.

De Duitse voetbalbond overlegt vandaag hoe dat precies in zijn werk gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl