In Frankrijk zijn na de aanslagen van vrijdag tienduizenden politiemensen en militairen actief
NOS Nieuws

Weer antiterreurinvallen in Frankrijk

In Frankrijk zijn vannacht 128 huiszoekingen gedaan in de jacht op terroristen. Minister Cazeneuve van Binnenlandse Zaken maakte dat bekend op de radiozender France Info. Hij zei niet of er ook arrestaties zijn verricht.

De invallen waren zonder gerechtelijk bevel. Dat kan vanwege de noodtoestand die geldt sinds vrijdagavond, toen Parijs werd getroffen door zeer bloedige terreuraanslagen. Volgens Cazeneuve zijn op dit moment zo'n 115.000 politiemensen en militairen gemobiliseerd.

Ook in de nacht van zondag op maandag hielden de Franse diensten een grote antiterreuractie. Toen werden volgens Cazeneuve 23 mensen opgepakt bij 168 huiszoekingen. Ook werden tientallen wapens in beslag genomen.

Islamitische Staat

Frankrijk schroeft niet alleen in eigen land de strijd tegen terrorisme op. Vannacht voerden Franse gevechtsvliegtuigen opnieuw zware bombardementen uit op Raqqa, de Syrische thuisbasis van Islamitische Staat.

Over de aanpak van IS gaat president Hollande snel in gesprek met zijn Amerikaanse en Russische ambtgenoten Obama en Poetin. Volgens de Franse autoriteiten vliegt Hollande volgende week naar Washington en Moskou.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl