NOS Nieuws

Meer namen daders Parijs bekend

De namen van nog twee terroristen zijn bekend. Anonieme bronnen bij de Franse justitie melden aan persbureau AP dat het gaat om mannen van 20 en 31 jaar. Ze hebben zichzelf tijdens de aanslagen van vrijdagavond in Parijs opgeblazen.

De 20-jarige Bilal Hadfi blies zich op bij het Stade de France waar de voetbalwedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland werd gespeeld. Hadfi woonde volgens de anonieme bron in België.

Oudere broer

De andere terrorist is Brahim Abdeslam. Hij pleegde een zelfmoordaanslag op de Boulevard Voltaire. Hij is de oudere broer van Saleh Abdeslam, die waarschijnlijk op de vlucht is geslagen. Gisteravond werd er een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Een derde broer, Mohammed, zou zijn gearresteerd in België.

De namen van twee andere terroristen waren al bekend. Eén van hen, Ismaël Mostefai, werd gedood bij de aanval op het theater Bataclan. Ook is bij het stadion een Syrisch paspoort gevonden van Ahmad Almuhammad die als vluchteling Frankrijk is binnengekomen. Mogelijk is hij ook één van de daders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl