NOS Nieuws

Arrestatiebevel tegen verdachte Parijs

De Franse en Belgische justitie hebben een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een verdachte van de aanslagen in Parijs. Er is een foto verspreid van de verdachte, de 26-jarige Salah Abdeslam. De politie waarschuwt dat hij gevaarlijk is en zegt dat burgers niet zelf moeten proberen hem op te pakken.

De verdachte is een van drie Franse broers die bij het bloedbad betrokken zouden zijn geweest. Een andere van de broers was een zelfmoordterrorist die zichzelf opblies na zijn moorddadige missie in Parijs.

Onduidelijk is wat de rol was van de gezochte verdachte bij de aanslagen.

Voortvluchtig

Franse functionarissen, die anoniem willen blijven, denken dat één terrorist vrijdag is ontkomen; mogelijk is dat de gezochte broer. Hij huurde een zwarte Volkswagen die bij de aanslagen gebruikt werd.

De derde van de broers zou gearresteerd zijn in de Brusselse wijk Molenbeek. Onbekend is waar hij precies van wordt verdacht.

Noodtoestand

De Franse president Hollande is volgens Franse media van plan om de noodtoestand in het land met drie maanden te verlengen. Hij riep die noodtoestand vrijdagavond laat uit, direct na de aanslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl