NOS Voetbal

Robben breekt een lans voor een fitte Van Persie

Robben breekt lans voor fitte Van Persie

Ook voor Arjen Robben kwam het nieuws dat Robin van Persie niet is opgeroepen voor de oefenduels van Oranje met Wales en Duitsland als een verrassing. Bondscoach Danny Blind heeft hem niet betrokken bij die beslissing.

"Nee, maar dat lijkt me ook normaal", zegt Robben bij zijn aankomst in Noordwijk. "Ik ga niet over het selectiebeleid en spelers individueel. Dat is aan de bondscoach."

Meerwaarde

Echter, toen Louis van Gaal twee jaar geleden Wesley Sneijder links liet liggen, maakte Robben zich hard voor de middenvelder. Dat doet hij nu in mindere mate ook voor Van Persie.

"Dat bandje van toen kunnen we wel herhalen. Ik vind hetzelfde over Robin. Over zijn staat van dienst hoeven we niet eens te discussiëren. Een geweldige spits. Als hij helemaal fit is en in vorm, is hij een absolute meerwaarde voor het Nederlands elftal."

  • ANP
    Robin van Persie en Arjen Robben, een jaar geleden in Huis ter Duin

Het Nederlands elftal speelt vrijdag in Cardiff tegen Wales en volgende week dinsdag in Hannover tegen Duitsland. Pas in september 2016 speelt Oranje door het mislopen van het EK weer wedstrijden 'om het echie'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl