Veel vluchten zijn vertraagd
NOS Nieuws

Schiphol verwacht hele dag vertragingen

Reizigers moeten de hele dag nog rekening houden met vertragingen op luchthaven Schiphol. De mist die het weg- en luchtverkeer vanmorgen plaagde is opgetrokken, maar omdat het met name in Engeland en Frankrijk nog mistig is, blijft uitval en oponthoud van vluchten onontkoombaar.

Grote delen van Groot-Brittannië worden bedekt door dichte mist. In Londen, op de luchthaven Heathrow, werden vanochtend zo'n 45 vluchten geschrapt. Ook was er sprake van veel vertraging. Heathrow is de grootste luchthaven van Europa.

Check vlucht

Schiphol adviseert mensen om niet naar de luchthaven te komen zonder eerst te checken of een vlucht is uitgevallen of vertraging heeft. De luchthaven verwacht dat de problemen de hele dag zullen duren.

Het aantal vliegtuigen dat kan landen en opstijgen kon in de loop van de ochtend opgevoerd worden, maar vooral door de mist in omringende landen blijft het behelpen.

Vanaf Rotterdam The Hague Airport zijn alle vluchten naar Londen geannuleerd.

Lange files

Vanochtend stond er op de Nederlandse wegen meer dan 300 kilometer file, op het dieptepunt rond 08.00 uur. Lokaal, met name in het noorden van het land, is het nog oppassen. Voor de avondspits wordt geen mist verwacht. Later op de avond kan het wel weer mistig worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl