Vooral in het westen van het land had het verkeer veel last van de mist
NOS Nieuws

Extra drukke ochtendspits door de mist

Door de dichte mist in grote delen van het land was het op de snelwegen twee keer zo druk als normaal op maandagochtend. Rond 08.00 uur stond er 305 kilometer file, meldt de verkeersinformatiedienst VID. Het verkeer moest rekening houden met lange files en vertraging, mede doordat spitsstroken dicht bleven.

Vooral in het westen van het land, in de regio's Amsterdam en Rotterdam, liep het verkeer vast. De VID riep automobilisten op rekening te houden met de mist, de snelheid aan te passen en 'voorspelbaar' te rijden. Het zicht was op sommige plaatsen minder dan 50 meter.

Mistige ochtend op de A9

Nadat de mist langzaam was opgetrokken en de spits tot een einde kwam, daalde het aantal files volgens VID snel. Alleen in het noorden wordt nog gewaarschuwd voor lokaal dichte mist.

Schiphol

Op Schiphol zijn vluchten geannuleerd en vertraagd. Dat kwam niet alleen door de mist in Nederland, maar ook op andere plaatsen in Europa. In de loop van de ochtend waren de grootste problemen op de luchthaven voorbij, al moeten reizigers nog rekening houden met vertraging.

Tijdens de avondspits wordt geen mist verwacht. Later op de avond kan het wel weer hier en daar mistig worden.

Veel files, vluchten geannuleerd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl