NOS Nieuws

T-Mobile wil revanche: klanten mogen netwerk testen

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

De afgelopen jaren heeft T-Mobile veel kritiek gehad op de stabiliteit en snelheid van zijn netwerk. Inmiddels zegt de provider landelijk 4G-dekking aan te bieden en stelt het over een solide netwerk te beschikken.

Toch kom je als provider niet zo makkelijk van een slecht imago af. T-Mobile probeert klanten nu op een nieuwe manier te overtuigen een abonnement af te sluiten: twijfelaars en nieuwsgierigen kunnen in november en december een maand lang het netwerk van T-Mobile gaan testen zonder verplichtingen. Zijn ze toch niet tevreden, dan verscheurt de provider na de eerste maand alsnog het contract. Als er bij het abonnement een smartphone is geleverd moet deze worden teruggestuurd.

De aansluitkosten en het aanbetaalde bedrag voor de smartphone worden vergoed. De abonnementskosten worden pro rato gefactureerd: bij twee weken gebruik krijg je een rekening voor twee weken.

Eerste provider

T-Mobile is de eerste provider in Nederland die deze mogelijkheid aanbiedt. Het concept doet denken aan wat T-Mobile in Amerika doet. Daar kunnen gebruikers ook een maand lang het netwerk testen. Daar is het permanent, hier gaat het om een pilot, laat een woordvoerder weten. Het is wel de bedoeling om het op een gegeven moment standaard aan te bieden. Wanneer, dat is onbekend.

Naast deze pilot krijgen abonnees van T-Mobile in de maanden november en december eenmalig 4 gigabyte extra data bij hun abonnement. De provider houdt deze acties om te vieren dat hun 4G-netwerk sinds afgelopen vrijdag landelijke dekking heeft.

Dit bericht bevat feitelijke correcties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl