Vivat werd eerder verkocht door SNS Reaal
NOS Nieuws

Vivat krijgt net op tijd 1,35 miljard van Chinese eigenaar

De Nederlandse verzekeraar Vivat heeft 1,35 miljard euro gekregen van zijn nieuwe eigenaar, de Chinese Anbang Insurance Group. De betaling was een eis van De Nederlandsche Bank toen Anbang de verzekeraar deze zomer kocht van het genationaliseerde SNS Reaal.

Met de kapitaalinjectie worden de buffers van Vivat versterkt. Daardoor moet de verzekeraar beter in staat zijn om tegenvallers op te vangen.

"De kapitaalversterking zal de positie van Vivat als een sterke, stabiele onderneming uitbouwen en biedt klanten en medewerkers stabiliteit en continuïteit", schrijven Vivat en Anbang in een gezamenlijk persbericht.

Deadline

De betaling komt net op tijd: de termijn die De Nederlandsche Bank had gesteld, liep morgen af. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's dreigde deze week met een verlaging van de rating van Vivat, omdat het financiële beleid van Anbang ondoorzichtig zou zijn.

Vivat zit zonder topman. Gerard van Olphen vertrok onlangs onverwacht, twee maanden na de bekendmaking van de overname. Onduidelijk is nog wie Van Olphens opvolger wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl