NOS Sport

Kenkhuis: Heemskerk is nu dolgelukkig

  • ANP
    Femke Heemskerk kan in Frankrijk weer lachen
  • ANP
    Volgens Johan Kenkhuis is Femke Heemskerk dolgelukkig in Frankrijk

Ze verhuisde halsoverkop naar Frankrijk. Weg van haar vertrouwde omgeving en weg van coach Marcel Wouda. En dat in een olympisch seizoen. Tot overmaat van ramp kreeg haar nieuwe coach in Frankrijk er ook nog een baan bij. Het was niet een ideale situatie waarin Femke Heemskerk beland was.

"Maar Femke is nu dolgelukkig. De samenwerking met haar nieuwe coach gaat hartstikke goed", weet zwemanalist Johan Kenkhuis, die ook enkele belangen voor de zwemster behartigt.

"Ze zit nu in Roemenië voor een trainingsstage van twee weken. Daarna begint de voorbereiding op de Swim Cup en de EK kortebaan in december."

Philippe Lucas begeleidt naast Heemskerk ook Sharon van Rouwendaal.

Even doken er verontrustende berichten op in de media. Haar nieuwe coach, Philippe Lucas, is benoemd tot nieuwe bondscoach van de Franse openwaterzwemsters. Het leek erop dat Lucas hetzelfde pad zou gaan bewandelen als Wouda. Waardoor Heemskerk weer zonder coach zou komen te zitten.

"Maar in Frankrijk is het anders geregeld dan in Nederland. Hier is het zo dat als je bondscoach bent, je dat 365 dagen per jaar bent. In Frankrijk niet", verzekert Kenkhuis.

Afspraken richting Rio

Joop Alberda, technisch directeur van de KNZB, liet in het Eindhovens Dagblad optekenen dat hij "begin november naar Narbonne reist", waar hij de "situatie met Femke en Philippe zal bespreken."

Volgens Kenkhuis is dat niet per se noodzakelijk. "Femke heeft heel duidelijk met Lucas gesproken. Ze heeft gezegd hoe zij het wil gaan doen richting Rio en daarin hebben ze ook een duidelijke afspraak gemaakt." Kortom: in Rio zal Lucas de begeleider zijn van Heemskerk, waar Wouda dat zal zijn voor de Nederlandse openwaterzwemmers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl