Femke Heemskerk tijdens de WK zwemmen in Kazan
NOS Sport

Heemskerk en zwemcoach Wouda uit elkaar

Femke Heemskerk en haar trainer Marcel Wouda hebben in goed overleg hun samenwerking beëindigd. Dat maakte de 27-jarige zwemster vandaag bekend. Heemskerk kwam tot die beslissing nadat Wouda had besloten zich bij de Olympische Spelen van Rio op het openwaterzwemmen te concentreren.

Heemskerk vertrekt uit Nederland en zal in Frankrijk gaan trainen bij de succesvolle zwemcoach Philippe Lucas, die ook Sharon van Rouwendaal onder zijn hoede heeft.

"In het laatste jaar voor Rio heb ik een trainer nodig die honderd procent beschikbaar is en dat kunnen de KNZB en Marcel mij nu niet bieden", vertelt Heemskerk. "Bij Philippe Lucas kan dat wel, waardoor ik tot optimale prestaties kan komen in aanloop naar en tijdens de Spelen."

Teleurstellend WK

Heemskerk maakte in de eerste maanden van het seizoen een uitstekende indruk: ze verbeterde het nationale record op de 100 meter vrije slag en won op de WK kortebaan het goud op de 100 meter vrije slag.

Ze gold bij de WK zwemmen in Kazan dan ook als topfavoriet, maar Heemskerk beleefde een teleurstellend toernooi. Heemskerk haalde twee keer zilver op de estafettenummers, maar kwam op de 100 en 200 meter vrije slag niet in de buurt van het podium.

De zwemster bezweek in de finales aan de spanning en de stress en sprak tijdens het toernooi over 'demonen in haar hoofd'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl