Een feest van het Amsterdam Dance Event
NOS Nieuws

Recordaantal bezoekers voor Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft een recordaantal van 365.000 bezoekers getrokken, zegt festivaldirecteur Richard Zijlma tegen entertainmentdienst BuzzE. Zaterdagnacht was volgens de organisatie het drukst bezocht. Toen bezochten 180.000 mensen een feest van het vijfdaagse evenement dat op diverse locaties in de stad werd gehouden.

Volgens de festivaldirecteur blijft ADE de komende jaren groeien. "We zullen altijd zoeken naar vernieuwing en naar wat we nog kunnen toevoegen. Zo zijn we wereldwijd de belangrijkste ontmoetingsplek geworden voor professionals uit alle mogelijke hoeken van de sector."

Drugsgebruik

De politie maakte zich dit jaar grote zorgen over het drugsgebruik tijdens het festival. Tientallen mensen raakten onwel. Een 33-jarige bezoekster uit Zwolle overleed aan de gevolgen van drugsgebruik. Ze zou verschillende middelen door elkaar hebben genomen.

De organisatie werkte dit jaar nauw samen met de gemeente, politie en verslavingskliniek Jellinek. Zo was er extra voorlichting over drugs en werden Nederlandse en internationale bezoekers gewezen op de gevaren van drank- en drugsmisbruik. Ook was er een mogelijkheid om drugs te testen op gezondheidsrisico's. Volgens een woordvoerder zijn er geen 'foute drugs' gevonden.

Vijfdaags festival

Dit jaar was de grootste editie ooit van het Amsterdam Dance Event met 300 feesten in 80 clubs en 2.000 dj's. Afgelopen jaren trok het festival rond de 350.000 bezoekers; ook dat was een record.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl