Feestend publiek tijdens het Amsterdam Dance Event
NOS Nieuws

Grote zorgen bij politie over agressieve drugsgebruikers ADE

De politie maakt zich grote zorgen over het drugsgebruik tijdens het Amsterdam Dance Event. Vannacht zijn er tijdens de feesten van het dancefestival zestien mensen onwel geworden. Ook zijn er ruim 100 mensen aangehouden, voornamelijk vanwege drugsbezit.

"Op straat kwamen onze agenten veel in aanraking met mensen die zeer agressief waren. Sommige waren al zo ver heen, dat ze dachten ontvoerd te worden", vertelt een woordvoerder van de politie.

Zorgen over drugsgebruikers ADE

Een 33-jarige bezoekster uit Zwolle is waarschijnlijk overleden als gevolg van drugsgebruik. De vrouw zou verschillende soorten drugs hebben gebruikt op een feest van het ADE.

Tot nu toe zijn er in totaal 140 mensen opgepakt tijdens het meerdaagse festival. De politie verwacht dat dit aantal nog verder zal oplopen. "Komende nacht verwachten we 150.000 ADE-bezoekers in de hoofdstad. Omdat het afgelopen nacht zo druk was, zijn we aan het kijken of we extra mensen moeten inzetten."

De politie benadrukt dat ze de organisatie van ADE niets aanrekent. "Iedereen is zelf verantwoordelijk voor wat hij slikt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl