Spekman tijdens de ledenraad van de PvdA vorige maand
NOS Nieuws

Spekman wil verder als voorzitter PvdA

Hans Spekman wil aanblijven als voorzitter van de Partij van de Arbeid. Op Facebook schrijft hij dat hij zich met overtuiging opnieuw kandidaat stelt.

Spekman is sinds januari 2012 voorzitter van de sociaaldemocratische partij. Onder zijn voorzitterschap haalde de PvdA 38 zetels bij de verkiezingen en ging de partij voor het eerst sinds het vierde kabinet-Balkenende weer de regering in.

De laatste tijd is er kritiek geweest op de rol van de PvdA, die in het kabinet zijn idealen zou verloochenen. Partijcoryfee Rottenberg zette vraagtekens bij het functioneren van partijleider Samsom, die volgens hem te weinig de waarden van de PvdA uitdraagt. Ook in de peilingen gaat het niet goed. In de laatste Peilingwijzer verliest de partij maar liefst 26 zetels.

Verantwoordelijkheid

In zijn verklaring op Facebook laat Spekman weten dat de partij de verantwoordelijkheid van regeren niet uit de weg gaat. "De Partij van de Arbeid zal strijden voor haar idealen. Waar we kunnen dragen we verantwoordelijkheid voor het beleid."

Ook zegt hij dat de partij verbreed moet worden tijdens zijn nieuwe termijn. "Het is mijn doel om te zorgen dat de Partij van de Arbeid zich over vier jaar hervonden heeft in de hoofdstroom van de maatschappelijke en sociale beweging."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl