De man die verdacht wordt van afpersing van Jumbo zou een bekende zijn van de politie
NOS Nieuws

'Jumbo-verdachte was betrokken bij gewelddadige overvallen'

De 50-jarige man uit Groningen die ervan wordt verdacht dat hij Jumbo-supermarkten heeft afgeperst, is in de jaren negentig veroordeeld voor een aantal zeer gewelddadige overvallen. Volgens RTV Noord gaf hij leiding aan een bende die overvallen pleegde op onder meer SNS-banken in Groningen en Hoogkerk.

Ook schoot de bende in 1992 een beveiligingsmedewerker van een supermarkt in Groningen door het hoofd; de man raakte blijvend invalide.

Volgens RTV Noord is de man die nu verdacht wordt van afpersing van Jumbo in 1993 veroordeeld tot 14 jaar cel. Hij was zelf niet bij de overvallen aanwezig, maar het gerechtshof zou hem als de 'spin in het criminele web' hebben gezien. De man zorgde voor wapens, communicatieapparatuur en vluchtauto's.

Rijschool

Bronnen hebben tegen de regionale omroep gezegd dat de 50-jarige Groninger na zijn vrijlating doorging met criminele praktijken. Hij begon samen met zijn broer een rijschool en adverteerde dat mensen voor 750 euro hun rijbewijs bij hem konden halen. Hij stak het geld, zo'n 200.000 euro, in eigen zak.

De verdachte werd vrijdag samen met een 15-jarige jongen opgepakt nadat hij een nieuwe poging tot afpersing van Jumbo had gedaan. Volgens RTV Noord is de 15-jarige jongen een zoon van de man, maar het Openbaar Ministerie en de politie willen dat niet bevestigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl