Hulpdiensten bij een afgezet Jumbo-filiaal
NOS Nieuws

Jumbo-afperser gepakt dankzij kookwekkers

De man die is gearresteerd voor het afpersen van supermarktketen Jumbo, liep tegen de lamp door de kookwekkers die hij gebruikte. Twee keer waren explosieven aangesloten op een kookwekker van hetzelfde type.

De politie onderzocht de herkomst van de kookwekkers en kwam erachter dat die werden verkocht bij filialen van Blokker in Groningen. Zo'n 170 mensen hadden het bewuste model kookwekker gekocht, onder wie de verdachte. Ook latere informatie, onder meer tips uit het publiek, wezen in de richting van de man.

Nieuwe afpersingspoging

De man deed afgelopen vrijdag opnieuw een poging tot afpersing. Net als eerdere keren eiste hij bitcoins, een digitaal betaalmiddel, in ruil voor geld. Hij dreigde daarbij met geweld richting de Jumbo. Een paar uur later werd de man (50) gearresteerd, samen met een 15-jarige jongen.

De man heeft geen vaste woning, maar volgens de politie verblijft hij in Groningen. De jongen woont in Groningen. De relatie tussen de jongen en de man is onduidelijk. Volgens RTV Noord zijn het vader en zoon. Het Openbaar Ministerie wil dat niet bevestigen, in het belang van de privacy van de jongen.

De twee zitten nog vast voor verhoor. De man mag geen contact hebben met de buitenwereld.

Jumbo afperser gepakt door kookwekkers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl