NOS Nieuws

Zeker drie Israëliërs omgekomen bij Palestijnse aanslagen

Doden en gewonden bij aanslagen Israël

Bij verschillende aanvallen in Israël zijn drie Israëliërs omgekomen en meer dan 30 mensen gewond geraakt. Enkele gewonden zouden er slecht aan toe zijn.

De aanval met de meeste slachtoffers was in een bus in Jeruzalem. Twee Palestijnse mannen schoten en staken passagiers neer. Twee Israëliërs kwamen daarbij om het leven en een onbekend aantal mensen raakte zwaargewond. Een van de daders werd doodgeschoten. De ander raakte zwaargewond, meldt de Israëlische krant Haaretz.

Elders in de stad reed een Palestijn met zijn auto in op mensen die stonden te wachten bij een bushalte. Daarbij vielen drie gewonden. De dader stapte vervolgens uit zijn auto en stak nog iemand neer.

Een Palestijn reed met zijn auto in op mensen die stonden te wachten bij een bushalte

Bij een andere aanval niet ver van Tel Aviv reed een Palestijnse man met zijn auto in op vijf Israëliërs. Een van hen raakte daarbij zwaargewond.

Het geweld begon vanochtend met de aanslag in Ra'anana bij Tel Aviv. De dader werd na zijn daad door omstanders tegen de grond gewerkt. Hij raakte daarbij gewond en is onder begeleiding van de politie afgevoerd.

Naar aanleiding van het jongste geweld heeft premier Netanyahu zijn veiligheidsministers voor spoedberaad bijeen geroepen.

Onrust

Inmiddels wordt ook onrust gemeld aan de grens tussen de Gazastrook en Israël. Daar proberen Palestijnen hekken omver te trekken.

De onrust in Israël is de afgelopen weken flink toegenomen. Dat gebeurde vooral nadat vorige maand rellen waren uitgebroken op de Tempelberg in Jeruzalem, vlak voor de viering van het Joodse nieuwjaar. Palestijnen denken dat de regering in Israël de Tempelberg toegankelijker wil maken voor Joden. De Tempelberg is zowel voor joden als moslims een heilige plaats.

De afgelopen tijd komen bijna dagelijks berichten over steekpartijen in Israël en aanvallen op Palestijnen. Gisteren raakten vijf Israëliërs gewond bij vier verschillende steekpartijen in Jeruzalem. In diezelfde stad werd een Palestijn die zich verdacht gedroeg doodgeschoten door Israëlische militairen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl