De Grolsch Veste, het stadion van FC Twente
NOS Voetbal

3,5 miljoen euro verlies voor FC Twente

FC Twente heeft afgelopen seizoen in totaal zo'n 3,5 miljoen euro verlies geleden. Dat vertelt directeur Gerard van den Belt op de site van de club. De Enschedeërs kwamen zo'n anderhalf miljoen tekort op de begroting en daar komt nog een betaling van twee miljoen aan de Belastingdienst bovenop.

Van den Belt zegt dat het verlies voorzien was in het 'plan van aanpak' dat FC Twente uit de financiële problemen moet brengen. Zover is het nog lang niet. De club sloot onlangs een lening van 8 miljoen euro af. Die was nodig om onder meer de Belastingdienst te kunnen betalen. "Maar een lening biedt natuurlijk geen structurele oplossing en die is wel nodig", realiseert Van den Belt zich.

Twee keer drie punten in mindering

Het management werkt daarom aan een beleidsplan voor de komende vijf jaar, waardoor FC Twente weer een gezonde club moet worden. In november moet dat plan gepresenteerd worden.

Afgelopen seizoen werd de club twee keer drie punten in mindering gebracht door de KNVB, omdat het de financiën niet op orde had. Joop Munsterman trad begin dit jaar af als voorzitter vanwege de financiële wanorde die onder zijn leiding was ontstaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl