Grolsch Veste
NOS Nieuws

Gemeente wil Twente helpen, maar zonder zak geld

De gemeente Enschede wil FC Twente helpen uit de financiële problemen te komen. Wethouder van Financiën Eelco Eerenberg (D66) wil nog niet zeggen hoe de gemeente dat wil doen. "We voeren gesprekken over de mogelijkheden", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal. Ook banken zijn betrokken bij dat overleg.

Volgens Eerenberg is het duidelijk dat de voetbalclub geen nieuwe lening van de gemeente krijgt. Ook de bestaande lening van 17 miljoen euro moet worden terugbetaald. "Ik wil niet naar Brussel afreizen voor een staatssteundiscussie."

We willen een kortetermijnoplossing, maar wel binnen de randvoorwaarden.

Eelco Eerenberg, wethouder Financiën Enschede

De wethouder is verder geen voorstander van een model zoals in Eindhoven, waar de gemeente het stadion van PSV kocht en daarna verhuurde aan de club. "Dat past niet in deze tijd", zegt Eerenberg. Hij vindt dat de gemeente dan alsnog een vorm van staatssteun geeft.

Daarnaast heeft de gemeente zelf al uitdagingen genoeg, zegt hij. "We willen een kortetermijnoplossing, vooral om wat lucht voor Twente te genereren, maar wel binnen de randvoorwaarden", aldus Eerenberg.

Vandaag kreeg FC Twente voor de tweede keer dit seizoen drie punten in mindering opgelegd door de KNVB, omdat de club de financiële zaken nog steeds niet op orde heeft. Twente heeft vanwege de slechte financiële situatie deze week achttien personeelsleden ontslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl