Voorzitter Aldo van der Laan (L) en financieel directeur Gerald van den Belt geven een toelichting op de financiele problemen van FC Twente.
NOS Voetbal

Forse ontslagronde bij FC Twente

FC Twente heeft wegens de slechte financiële situatie deze week achttien personeelsleden ontslagen. Directeur Gerald van den Belt liet dat weten tijdens een toelichting op aangekondigde sanering binnen de eredivisieclub.

Twente kreeg vrijdag voor de tweede keer dit seizoen drie punten in mindering opgelegd door de KNVB. De club bleek de financiële zaken nog altijd niet op orde te hebben. De club moet acht miljoen euro bezuinigen en heeft een nieuw plan van aanpak bij de voetbalbond ingediend. Dat wordt komende maand door KNVB beoordeeld.

Verkoop van spelers

Van den Belt verklaarde dat de club komende zomer twee spelers met een hoog salaris wil verkopen. "Twee vertrekkende spelers is realistisch. Het is duidelijk dat het voor de club het meest interessant is om duurdere spelers kwijt te raken", verduidelijkte hij.

Volgens voorzitter Aldo van der Laan komen er de komende tijd geen nieuwe feiten boven water over de financiële situatie bij de club. "Er liggen geen lijken meer in de kast. We kijken vanaf nu vooruit en hopen dat we de balans in de organisatie weer hebben gevonden", zei Van der Laan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl