Bondscoach Danny Blind voor de cruciale interland tegen Kazachstan
NOS Voetbal

De sport van zaterdag bij de NOS

Gaat Oranje voor zijn laatste kans of eindigt de droom van deelname aan het EK in Frankrijk in Astana? Met ten minste één debutant (Kenny Tete) en misschien nog wel meer (Virgil van Dijk, Anwar El Ghazi?) in de basis wacht de ploeg van bondscoach Danny Blind een heet avondje tegen Kazachstan.

De wedstrijd begint om 18.00 uur en is live te zien op NPO 1, te beluisteren op NPO Radio 1 en te volgen via het liveblog en -stream op nos.nl.

De vermoedelijke opstelling van Oranje voor het uitduel met Kazachstan

Vanaf 17.15 uur kunt u inschakelen op NPO 1 voor de voorbeschouwing. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Jeroen Elshoff. Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk zijn de analytici. Na het NOS Journaal van 20.00 wordt er nagepraat vanuit Astana.

De liefhebbers van het Sportforum op zaterdag op NPO Radio 1 Langs de Lijn moeten een weekje wachten. In plaats daarvan komt de voorbeschouwing op de wedstrijd met de radiocommentatoren Arno Vermeulen en Jeroen Grueter. Marc van Hintum zit in de studio voor de analyse.

Arman Avsaroglu zal vanaf 20.45 uur te horen zijn met flitsen van die andere cruciale wedstrijd in de groep van Oranje, van Tsjechië-Turkije dus. Kunnen de reeds voor het EK geplaatste Tsjechen Nederland opnieuw een handje helpen?

Hoe kan Nederland alsnog naar het EK?

Waar Nederland strijdt voor zijn laatste kans, is België al vrijwel zeker van plaatsing voor het EK. Wint de ploeg van Marc Wilmots van Andorra, dan kunnen de tickets geboekt worden. Koploper Wales heeft zelfs aan een punt tegen Bosnië-Herzegovina genoeg.

In Groep H is nog van alles mogelijk. Koploper Italië gaat op bezoek in Azerbeidzjan, Kroatië neemt het op tegen Bulgarije en Noorwegen speelt thuis tegen Malta.

De NOS doet via een liveblog verslag van alle duels en Langs de Lijn heeft natuurlijk het matchcenter. Op Teletekst zijn op de pagina's 812 tot en met 817 alle karakteristieken te bekijken van deze duels.

De samenvattingen van alle gespeelde duels zijn te zien op NPO 1 om 23.05 uur.

De EK-kwalificatiewedstrijden voor zaterdag 10 oktober.

EK volleybal

De Nederlandse volleyballers zijn hun EK in Bulgarije goed begonnen met een 3-1 zege op Tsjechië.

Zaterdag komen de lange mannen in actie tegen een geduchte tegenstander. Duitsland is niet voor niets de nummer drie van het vorige WK. Bij de Europese Spelen in juni veroverden de Duitsers zelfs het goud.

Nederland-Duitsland is vanaf 16.30 uur live te zien op nos.nl met commentaar van Maarten Tip.

WK rugby

De Engelse rugbyers weten inmiddels al een week dat ze er niet meer bij zijn als het WK in eigen land de knock-out-fase ingaat. Toch moet de ploeg van bondscoach Stuart Lancaster nog een keer in actie komen. Uruguay is de laatste tegenstander in de groep.

Een 'meevaller' voor de Engelsen is dat ze geen tijd hebben om Australië en Wales te zien strijden om de eerste plaats in de poule.

Zonder Tim Visser, die rust krijgt, hoopt Schotland zich te plaatsen voor de kwartfinales. Een Schotse zege op Samoa volstaat.

Engelse rugbyfans verbijten hun teleurstelling na de nederlaag tegen Australië en daarmee de uitschakeling op het WK

En verder...

...wil Max Verstappen zich in de kwalificaties van de GP van Sotsji eindelijk weer eens verzekeren van een plaatsje vooraan op de grid, bokst Peter Müllenberg tegen de Rus Jevgeni Tisjtsjenko om een plek in de halve finales van de WK .

Ook beginnen de hockeyers van Amsterdam aan de Euro Hockey League, komt badmintonster Selena Piek twee keer in actie in de halve finales van de Dutch Open en staat darter Michael van Gerwen weer eens in een finale, dit keer van de World Grand Prix in Dublin.

De uitzendingen van zaterdag

Tijd Programma Medium
16.30 uur EK volleybal: Nederland-Duitsland NOS.nl
17.10 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
17.15 uur Voorbeschouwing Kazachstan-Nederland NPO 1, NPO Radio 1, NOS.nl 
18.00 uur Liveverslag Kazachstan-Nederland NPO 1, NPO Radio 1, NOS.nl
20.25 uur Nabeschouwing Kazachstan-Nederland NPO 1
23.36 uur Studio Sport NPO 1 en NOS.nl
23.04 uur EK-journaal NPO 1 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl