De man die in Oregon in een school negen mensen doodschoot
NOS Nieuws

Schutter Oregon pleegde zelfmoord

De man die in de Amerikaanse staat Oregon negen mensen doodschoot op een school in de stad Roseburg pleegde zelfmoord voor de politie hem kon arresteren. Dat heeft de plaatselijke sheriff bekendgemaakt. Chris Harper Mercer was zelf een scholier op het Umpqua Community College. In eerste instantie werd gezegd dat hij in een vuurgevecht met de politie was gedood.

Motief

Over zijn motief is nog niets bekend. Mercer liet een document met verklaringen na in de school, maar daarover is nog niets naar buiten gebracht. Volgens getuigen had hij het gemunt op christenen. Het document zou volgens een getuige bij de politie terecht zijn gekomen, doordat Mercer iemand uitkoos om het af te geven. Die persoon moest in een hoek van het lokaal gaan staan, terwijl Mercer anderen doodschoot.

Mercer was in het legale bezit van dertien vuurwapens. Bij de school werden vijf pistolen en een geweer gevonden, in zijn huis lagen nog eens zeven vuurwapens.

Geschokt

In een verklaring heeft de familie van de schutter laten weten geschokt te zijn door de daden van Mercer. "We zijn geschokt en heel verdrietig door de afgrijselijke gebeurtenissen van donderdag. We denken aan alle families van de slachtoffers en we bidden voor hen", staat in een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl