NOS Nieuws

Amerikaanse investeerder koopt studentencampus Diemen

Studentencampus Diemen Zuid is door de Amerikaanse belegger Greystar gekocht. Hoeveel geld er met de transactie is gemoeid, wordt niet bekendgemaakt. Maar het is volgens vastgoedmakelaar CBRE de grootste transactie in studentenvastgoed tot nu.

Ontwikkelaar André Snippe noemt het verkochte project een succes. Hij is bezig met de ontwikkeling van nog twee soortgelijke campussen, in Heerlen en in Utrecht bij de Uithof.

De ontwikkelaar heeft samen met een bouwbedrijf en een investeerder een leegstaand kantorencomplex omgebouwd tot Campus Diemen Zuid. De campus is eind vorig jaar opgeleverd en heeft naar Amerikaans model faciliteiten op het terrein, zoals winkels en fitnessruimtes.

Investering

Beleggers zien duurdere studentenwoningen al een aantal jaren als een veilige investering omdat de verwachting is dat de vraag ernaar groeit, zeker in Amsterdam. Afgelopen week werd bekend dat pensioenfonds ABP 100 miljoen in The Student Hotel steekt.

Ook weten buitenlandse beleggers steeds vaker de weg naar Nederlands vastgoed te vinden. Greystar wil het project verder uitbreiden en verbeteren. Ook zegt de investeerder in Europa meer aankopen te willen doen.

Wachtlijst

Snippe zegt dat er inmiddels een wachtlijst is van 300 studenten voor de woningen die 600 euro per maand kosten. Volgens hem hechten studenten en hun ouders veel belang aan onder meer de beveiliging die op het campus wordt geboden.

Hij heeft het complex in een consortium voor 15,5 miljoen gekocht en er naar eigen zeggen 70 miljoen euro in geïnvesteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl