NOS Nieuws

ABP investeert 100 miljoen in The Student Hotel

Het pensioenfonds ABP gaat 100 miljoen investeren in The Student Hotel. Het geld zal worden gebruikt voor uitbreiding van het aantal hotels, onder andere in Delft en Eindhoven.

The Student Hotel huisvest lokale en internationale studenten en is sinds de oprichting in 2012 flink gegroeid. ABP krijgt door de investering een aandelenbelang in het bedrijf.

Kantoorleegstand


The Student Hotel wil de komende drie tot vijf jaar 10.000 kamers hebben op 10 locaties. Dat doet het bedrijf door lege panden aan te kopen en om te vormen tot studentenhuisvesting. Inmiddels heeft het op vijf locaties in Nederland vestigingen. Ook in Florence en Barcelona is het bedrijf actief. Door de investering van ABP kan het bedrijf doorgroeien.

Het pensioenfonds ABP spreekt van een goede belegging: "We investeren graag in de lange termijn. Er is veel kantoorleegstand in Nederland en met deze investering gaan we daar wat tegen doen. Het leidt tot meer werk in de bouw en het maakt het makkelijker voor studenten. Bovendien levert het een fijne winstmarge op, en dat is positief voor onze klanten."

600 euro

"Het is de eerste keer dat een pensioenfonds in studentenhuisvesting investeert," zegt The Student Hotel. "Studenten worden steeds mobieler en Nederlandse universiteiten trekken ook steeds meer studenten vanuit het buitenland. De vraag is dus groot." Studenten betalen minimaal 600 euro per maand voor een kamer bij The Student Hotel. Deze kamers zijn wel volledig ingericht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl