Phillip Cocu (r) in gesprek met Andrés Guardado
NOS Voetbal

Cocu: als reactie van Guardado goed is, gaat hij mee

PSV-trainer Phillip Cocu is aangenaam verrast door het nieuws dat hij zondag tijdens de topper tegen Ajax vermoedelijk kan beschikken over Andrés Guardado. De Mexicaan, die lange tijd uitgeschakeld leek te zijn met een enkelblessure, deed vrijdagochtend volledig mee tijdens de training.

"Het is afwachten hoe zijn reactie is. Guardado is al wat ouder en hij kent zijn eigen lijf goed. Hij is dag en nacht bezig geweest om fit te raken", zei Cocu tijdens de persconferentie. Zondag staan PSV en Ajax tegenover elkaar in de Amsterdam Arena.

"Als er geen reactie komt op deze training, is er geen belemmering om Guardado mee te nemen naar Amsterdam."

Cocu: als reactie van Guardado goed is, gaat hij mee

Niet op zaken vooruitlopen

Toch wilde Cocu niet te vroeg juichen. "Er zijn gelukkig ook voorbeelden van spelers die sneller herstellen dan de prognose aanvankelijk is, zoals het er nu naar uitziet", refereerde Cocu aan Guardado.

"Maar er zijn ook genoeg voorbeelden van spelers bij wie het langer duurt. Daarom zijn we altijd wat terughoudend met het noemen van het aantal weken, ook al wil men dat graag horen."

Zij spelen nu wat geslotener, wat compacter en geven minder ruimte weg.

Phillip Cocu

Geslotener

Afgelopen seizoen was regerend landskampioen PSV in de Arena met 3-1 te sterk voor Ajax. "Zij spelen nu wat geslotener, wat compacter en geven minder ruimte weg. Deze wedstrijd is voor ons vergelijkbaar met Feyenoord-thuis", aldus Cocu.

"We hebben een paar punten achterstand. Ook als die nog groter zou worden, is er nog steeds niet heel veel aan de hand."

Guardado tijdens de ochtendtraining

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl