Andrés Guardado
NOS Voetbal

Guardado: ik kan zondag spelen tegen Ajax

PSV-middenvelder Andrés Guardado is fit genoeg om zondag te spelen tegen Ajax. Dat liet hij vanmorgen op weg naar het trainingsveld weten aan de NOS. De Mexicaan is voldoende hersteld van een enkelblessure, die hij opliep in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United.

Fysiotherapeut

Verwacht werd dat Guardado zes weken uit de roulatie zou zijn, maar afgelopen week kwam naar buiten dat zijn herstel spoedig verliep. De Mexicaanse fysiotherapeut Carlos Pecanha liet vervolgens weten dat Guardado zondag al kan spelen.

  • NOS
    Andrés Guardado (vierde van links) traint mee bij PSV
  • NOS
    Andrés Guardado tijdens de ochtendtraining van vrijdag

PSV duidde zijn herstel aan als 'voortvarend', maar noemde de uitspraak van Pecanha voorbarig. Nu heeft de Mexicaan dus ook zelf laten weten dat hij fit genoeg is om tegen Ajax in actie te komen.

Gouden Bal

Vrijdagochtend werd overigens ook bekend dat Guardado is genomineerd voor de Gouden Bal. Deze prijs wordt jaarlijks door de FIFA uitgereikt aan de beste voetballer van het afgelopen jaar. Hij heeft concurrentie van nog 58 andere voetballers, onder wie Arjen Robben en Memphis Depay, maar de Mexicaan is de enige genomineerde die in de eredivisie speelt.

Confederations Cup

Gisteren werd bekend dat Guardado ook al was opgeroepen voor het nationale elftal van Mexico, ondanks dat de bondscoach nog niet wist of de middenvelder kon spelen.

Volgende week zondag speelt Mexico tegen de Verenigde Staten. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de Confederations Cup, het toernooi dat in 2017 in Rusland gehouden wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl