NOS Sport

Delmee stapt op als bondscoach Belgische hockeymannen

Jeroen Delmee is met onmiddellijke ingang teruggetreden als bondscoach van de Belgische hockeymannen. De Nederlander kan zich niet vinden in een nieuwe aanpak rond het team. "Een hele moeilijke beslissing."

De Belgen liepen onlangs op het EK de halve finales mis. Dat was een grote teleurstelling en daarom volgde er een uitgebreid evaluatiemoment om de doelstelling - een medaille op de Spelen in Rio - kracht bij te zetten.

Energie

"Wat nodig is, is een nieuwe aanpak die dichter aanleunt bij de Belgische cultuur", zegt Delmee. "Om het team naar Rio te leiden, moet ik mezelf 100 procent kunnen terugvinden in deze nieuwe aanpak. Maar spijtig genoeg is dit niet het geval."

Ik heb me proberen aan te passen aan een andere hockeyomgeving, maar kan het niet meer opbrengen.

Jeroen Delmee

"Ik heb me de laatste jaren proberen aan te passen aan een andere (hockey)omgeving, maar moet voor mezelf concluderen dat ik meer en meer moeite heb om de enorme dosis energie die hiervoor nodig is, op te brengen. Ik kreeg na het mislukte EK geen energie meer van het bezig zijn met hockey en dat heb ik wel nodig."

Delmee was vijf jaar werkzaam bij de Belgische hockeybond (ook als assistent van Marc Lammers, die hij in 2014 opvolgde) en in die periode klommen de Red Lions op de wereldranglijst op van de dertiende naar de vierde plaats.

Delmee wil niet naar Oranje

In tegenstelling tot de mannen slaagden de Belgische hockeyvrouwen er niet in olympische kwalificatie af te dwingen. Op dezelfde dag als Delmee vertrekt daarom daar de bondscoach, Pascal Kina.

En afgelopen maandag werd Sjoerd Marijne ontslagen als bondscoach van de Nederlandse hockeydames. De trainerscarrousel kan gaan draaien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl