Verkeersleidingspost van ProRail in Utrecht
NOS Nieuws

'Geef ProRail de kans om te veranderen'

ProRail moet de kans krijgen om orde op zaken te stellen. De organisatie probeert te veranderen, maar als het openheid geeft over problemen springt de Tweede Kamer er te snel bovenop. Dat zegt ov-deskundige Wijnand Veeneman van de TU Delft.

In de Tweede Kamer is op dit moment een debat bezig over ProRail. Daar wordt gesproken over de gebrekkige financiële administratie en voortdurende tegenvallers bij de spoorbeheerder. Vanmiddag lieten oppositiepartijen in de Kamer weten dat Mansveld een zware avond voor de boeg heeft.

Gekrakeel

Veeneman vindt de ophef die regelmatig ontstaat over de situatie bij ProRail onnodig. "ProRail en NS moeten open kunnen communiceren met de staatssecretaris en de Tweede Kamer. Zonder dat we dit gekrakeel krijgen", aldus Veerneman.

ProRail snapt volgens Veeneman dat het anders moet, maar moet wel de kans krijgen zich te herpositioneren. "Je kunt zeggen, het is een zooitje en er moest stevig gehakt worden. Maar je kunt ook zeggen dat de organisatie zich bewust is van zijn problemen en dat probeert aan te pakken. Dat is een goed teken."

Het debat in de Tweede Kamer met staatssecretaris Mansveld is live te volgen via NPO politiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl