NOS Nieuws

'Scheiden moslims en christenen idioot plan'

Zijlstra: scheiden moslims en christenen idioot plan

VVD-fractieleider Zijlstra vindt het een idioot plan om christenen en moslims te scheiden in asielzoekerscentra. Een politievakbond in Duitsland heeft daarvoor gepleit. De Duitsers willen zo een einde maken aan vechtpartijen en aanrandingen in asielzoekerscentra.

Tegen de NOS zei VVD-fractieleider Zijlstra dat zo'n scheiding de geweldplegers juist faciliteert in hun gedrag. Hij vindt dat in Nederland mensen uit verschillende groepen en met verschillende religies samen moeten kunnen leven. Hij zegt dat asielzoekers daar maar beter aan kunnen wennen in de asielzoekerscentra.

Wetswijziging

Zijlstra: "Mensen vragen asiel aan in een land dat staat voor de gelijkheid van man en vrouw, waar homorechten en vrijheid van godsdienst worden gerespecteerd. Asielzoekers die bijvoorbeeld een christen in elkaar slaan omdat hij christen is, of vrouwen aanranden omdat ze in hun ogen een prostituee zijn, zijn wat de VVD betreft niet welkom in Nederland." Zijlstra wil dat deze mensen een asielvergunning wordt geweigerd.

De VVD wil dat daartoe de wet wordt gewijzigd. Verder moet er beter worden geluisterd naar gemeenten die om meer politiebewaking vragen in de asielzoekerscentra.

Niet nodig

De PvdA vindt het niet nodig om de wet te wijzigen. Volgens PvdA-Kamerlid Kuiken mag een verblijfsvergunning al geweigerd worden of ingetrokken, op basis van de Vreemdelingenwet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl