De politie greep in tijdens een massale vechtpartij in het asielzoekerscentrum in Overloon
NOS Nieuws

Politiebond: asielzoekers alleen scheiden bij dreiging onrust

De Nederlandse Politiebond (NPB) vindt niet dat asielzoekers automatisch gescheiden moeten worden op grond van geloof en etniciteit. In Duitsland pleitte de politievakbond gisteren voor een dergelijke scheiding. De Duitsers willen zo een einde maken aan vechtpartijen en confrontaties in asielzoekerscentra.

Volgens de NPB moeten de asielzoekers alleen gescheiden worden als er spanningen dreigen. "Asielzoekers hebben verschrikkelijke dingen meegemaakt en komen naar Nederland om tot rust te komen. Als er dan toch spanningen dreigen, is het verstandig om ze op een andere plaats op te vangen", zegt Albert Springer van de NPB.

Waarden in Nederland

De politiebond denkt dat de politie samen met het COA prima in staat is om in te schatten of er spanningen kunnen ontstaan.

De NPB is tegen het automatisch verdelen vanwege de waarden die in Nederland gelden. "In Nederland hebben we als uitgangspunt dat mensen ongeacht geloof en afkomst met elkaar moeten samenleven en op die manier willen we ook nieuwe mensen ontvangen", zegt Springer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl