'Nederland vraagt rekeninghouders op bij Zwitserse bank'

Nederland heeft de Zwitserse bank UBS gevraagd naar de gegevens van Nederlandse rekeninghouders, bericht de krant Le Temps. Het verzoek zou te maken hebben met een onderzoek naar belastingontduiking.

De krant meldt dat Nederland gegevens wil over de periode tussen februari 2013 en 31 december 2014. Niet eerder zou Nederland een dergelijk omvangrijk verzoek hebben neergelegd in Zwitserland. UBS is de grootste bank van Zwitserland.

Eerder dwong de VS Zwitserse banken tot het delen van bankgegevens van Amerikaanse klanten. Als ze zouden weigeren, riskeerden de banken hun bankvergunning in de VS. Ook verschillende Europese landen maakten de afgelopen jaren bilaterale afspraken met Zwitserland over het uitwisselen van gegevens.

Nederland sloot vijf jaar geleden een verdrag met Zwitserland om toegang te krijgen tot bankgegevens van Nederlandse rekeninghouders. Ook kwam er een inkeerregeling voor Nederlanders met geld op buitenlandse rekeningen waar geen belasting over werd betaald. Zwartspaarders konden zo hoge boetes voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl