NOS Voetbal

Leert ADO Gao iets, of leert Gao ADO iets?

'Het is kennisoverdracht, kennisoverdracht en kennisoverdracht'

Hui Wang, de Chinese eigenaar van ADO Den Haag, heeft landgenoot Gao Hongbo gisteren naar voren geschoven als nieuwe assistent-trainer. Of gaat het toch alleen maar om kennisoverdracht? Daarover bestaat nog steeds verwarring.

"Aan de ene kant wil ik dingen leren, maar anderzijds moet ik als assistent de hoofdcoach adviseren en kijken wat er beter kan", zei Gao gisteren tijdens zijn presentatie in Peking bij United Vansen, het bedrijf van ADO-eigenaar Wang. Hij denkt dus dat hij assistent-coach wordt, maar daar denken ze bij ADO Den Haag anders over.

"Volgens mij staat alles, wat er ook gaat gebeuren, in het kader van kennisoverdracht", zei trainer Henk Fraser op de persconferentie van ADO. En hij kreeg bijval van persvoorlichter Ronald van der Geer.

Kennisoverdracht

"Hij geeft het beestje een naam. Hier is duidelijk gesproken over kennisoverdracht. Dat is ook steeds de bedoeling geweest", aldus Van der Geer. "Het is kennisoverdracht, kennisoverdracht en - ik herhaal het nog één keer - kennisoverdracht. Niets meer en niets minder."

Of Gao nu assistent wordt of kennis overdraagt, hoofdtrainer Fraser blijft er rustig onder. "Ik weet donders goed wat deze club met me wil. En ik weet heel goed wat meneer Wang met me wil. Vandaar dat ik ook heel ontspannen over deze situatie kan praten. Want kennisoverdracht is voor mij heel belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl