NOS Voetbal

Wang presenteert in Peking 'assistent' Gao Hongbo

ADO heeft een 'assistent': Gao Hongbo

United Vansen, het bedrijf van ADO Den Haag-eigenaar Hui Wang, heeft donderdag in Peking Gao Hongbo gepresenteerd. Hij zit volgens het Chinese plan binnenkort als assistent-trainer op de bank naast Henk Fraser. ADO ontkent dat.

"De voormalig Chinees international en bondscoach van dat land komt naar Den Haag in het kader van kennisoverdracht", laat de Haagse club weten. "Bij de overname van ADO Den Haag door het Chinese United Vansen is de uitwisseling van kennis en ervaring als belangrijke pijler in de overeenkomst opgenomen. Daarnaast zal ADO Den Haag ook gebruik maken van de jarenlange ervaring van Gao in de voetbalwereld."

Toch assistent-coach?

"Het sturen van Gao Hongbo naar Den Haag, als assistent-coach van het eerste team, is een belangrijke stap", zo meldt United Vansen op zijn website. "Hij wordt China's eerste trainer die een officiële taak bij een Europese club krijgt. Dit is voor de ontwikkeling van het Chinese voetbal van verstrekkende betekenis."

Op de beelden is te zien dat de Chinese pers massaal is uitgerukt voor de presentatie van de 49-jarige Hongbo, die van 2002 tot 2004 assistent was van de toenmalige Chinese bondscoach Arie Haan en van 2009 tot 2011 zelf het nationale team van China onder zijn hoede had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl