NOS Nieuws

'Bommenlegger Bangkok is gearresteerd'

Arrestatie Thaise bommenlegger

Thaise media melden dat de hoofdverdachte van de aanslag in Bangkok is opgepakt. Het zou gaan om de man met een geel T-shirt die vlak voor de explosie een rugtas achterliet op de plek van de aanslag.

De politie heeft op een persconferentie bekendgemaakt dat er een belangrijke verdachte is opgepakt, maar de woordvoerder kon niet bevestigen dat het de bommenlegger is. Wel zei hij dat de man erg lijkt op de gezochte verdachte. Hij is opgepakt op de grens van Thailand en Cambodja. Hij wilde het land verlaten.

Turkse bende

De politie zegt nog op zoek te zijn naar drie verdachten. Op de persconferentie werden drie Turkse namen genoemd. Daarmee komen er steeds meer aanwijzingen dat de aanslag het werk was van een Turkse bende, zegt correspondent Michel Maas.

Zaterdag werd in Bangkok een man opgepakt. In zijn appartement werden onder meer valse Turkse paspoorten gevonden. Ook zoekt de politie een Thaise vrouw, die volgens haar familie in Turkije woont.

Turkije voelt zich erg verwant met de Oeigoeren, een Turks-etnische groep in China. "Thailand heeft vorige maand een groep Oeigoeren uitgezet naar China en daar is Turkije boos over", zegt Maas.

Anderhalve week geleden ontplofte in het centrum van Bangkok een bom bij een tempel die door veel toeristen wordt bezocht. De aanslag kostte 20 mensen het leven, zeker 120 mensen raakten gewond. Op beelden van beveiligingscamera's was de man met het gele T-shirt te zien.

Beelden van de verdachte van de bomaanslag in Bangkok

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl