De politie heeft een foto vrijgegeven van verdachte van de aanslag in Bangkok
NOS Nieuws

Verdachte bomaanslag Bangkok opgepakt

De Thaise politie heeft een verdachte opgepakt van de bomaanslag van vorige week in Bangkok, maar over zijn achtergrond heeft de politie tegengestelde verklaringen afgelegd. Het staat wel vast dat de man betrokken was bij de aanslag waarbij twintig doden vielen.

In het appartement van de man heeft de politie ontstekingen gevonden voor bommen en kogeltjes voor kogellagers van hetzelfde type als die gebruikt zijn bij de aanslag. Verder zijn er tientallen valse paspoorten gevonden.

Verdachte aanslagen Thailand komt uit Turkije

In de eerste verklaring van de politie werd gezegd dat de man lid was van een terroristisch netwerk, maar het hoofd van de politie sprak dat later tegen. Hij zei dat de bomaanslag een persoonlijke wraakneming was, en niets te maken heeft met een terreurbeweging.

Onduidelijk is of de arrestant dezelfde man is als die op de foto die kort na de aanslag werd verspreid. Ook daarover zijn verschillende verklaringen door de politie afgelegd.

Spoor

De beschikbare bewakingsbeelden waren vaag en korrelig, maar de politie is de man toch op het spoor gekomen. "Ze hebben uiteindelijk meer beeldmateriaal gevonden en er zijn tips binnengekomen", zegt correspondent Michel Maas. "Verder heeft de politie het spoor terug gevolgd. Ze hebben bijvoorbeeld taxichauffeurs gesproken. Die hebben de politie op het goede spoor gezet."

De verdachte werd opgepakt in het district Nong Chok, in het oosten van Bangkok, waar hij een appartement had gehuurd. Bij de arrestatie waren zo'n honderd agenten betrokken.

De aanslag in Bangkok van 17 augustus kostte aan twintig mensen het leven. Een dag later ontplofte een tweede bom, daarbij vielen geen slachtoffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl