De migranten staan nu voor het station van Boedapest en zijn woedend op de Hongaarse regering
NOS Nieuws

Migranten eisen toegang tot station Boedapest

In Boedapest eisen honderden woedende migranten dat ze mogen doorreizen naar Duitsland. De groep migranten werd vanmorgen door de politie weggehaald van het grootste treinstation in de Hongaarse hoofdstad.

De Hongaarse autoriteiten zeggen dat dat is gebeurd vanwege Europese regels. Die vereisen dat niet-EU-burgers die binnen Europa willen reizen beschikken over geldige identiteitspapieren en een visum voor Schengen-landen. De migranten hebben geen van beide.

Het station werd vanochtend even helemaal afgesloten. Zo'n honderd politieagenten haalden vervolgens de ongeveer duizend migranten weg. Daarna ging het station weer open, maar migranten worden niet meer toegelaten.

Chaos

De chaos op het station van Boedapest begon gisteren. Migranten die er al weken bivakkeerden, mochten toen ineens op de trein stappen naar Duitsland of Oostenrijk. Hun papieren werden niet gecontroleerd. Daardoor kwamen vannacht en vanochtend honderden vluchtelingen aan in deze twee landen.

De migranten die nu buiten het station van Boedapest staan, zijn woedend op de Hongaarse regering. Ze zeggen dat ze honderden euro's hebben uitgegeven aan een treinkaartje naar een van de buurlanden, omdat ze dachten dat ze net als gisteren ongehinderd op de trein konden stappen.

Hongarije heeft grote moeite met het verwerken van de grote aantallen asielzoekers die het land binnenkomen. De regering vindt dat ze asiel moeten aanvragen in het eerste Europese land dat ze binnenkomen, meestal Griekenland of Italië. Duitsland en Oostenrijk vinden op hun beurt dat Hongarije de vluchtelingen niet zomaar mag doorlaten.

Hongarije sluit treinstation Boedapest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl