Vluchtelingen op het overvolle station van Rosenheim
NOS Nieuws

Honderden migranten per trein naar München

De politie in de Duitse grensplaats Rosenheim controleert geen treinen met vluchtelingen meer. Op het station komen de treinen aan met vluchtelingen die eerder vanuit Boedapest naar Oostenrijk gingen.

In het politiebureau van Rosenheim zitten nu zo'n 400 migranten. Dat zijn er volgens de autoriteiten veel te veel. Het is voor de politie onmogelijk om alle vluchtelingen te controleren die over de grens met Oostenrijk komen.

De treinen met vluchtelingen worden naar München geleid. In München worden de mensen naar een aanmeldcentrum gebracht. In de loop van de avond worden nog meer treinen verwacht.

Ineens weg

Correspondent Jeroen Wollaars zegt dat vluchtelingen die al dagen in Boedapest zaten te wachten in de 'transit-zone' ineens de trein naar München mochten nemen.

De eerste trein werd bij de grens met Oostenrijk tegengehouden omdat er veel te veel mensen in zaten. Daarna kwamen er extra treinen die naar Wenen gingen en vanaf daar naar München.

Het lijkt erop dat de Oostenrijkse politie ook mensen zonder geldige reisdocumenten heeft doorgelaten.

Zwartepieten

Volgens Jeroen Wollaars schuiven alle betrokken landen elkaar nu de zwartepiet toe.

De Duitse autoriteiten hebben kritiek op Hongarije, omdat dat land zich niet aan de Europese regels heeft gehouden door de vluchtelingen door te laten.

De Hongaarse regering zegt dat Italië en Griekenland het probleem hebben veroorzaakt, omdat de migranten daar als eerste Europa binnenkwamen.

Ook de Oostenrijkers hebben kritiek. De regering daar is kwaad op Duitsland en zegt dat dat land gezwicht is voor de druk van mensen die illegaal de grens zijn overgestoken, door te zeggen dat Syriërs allemaal welkom zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl