Alfred Schreuder en Aldo van der Laan in betere tijden
NOS Voetbal

Van der Laan: ontslag Schreuder onvermijdelijk

FC Twente-voorzitter Aldo van der Laan noemt het ontslag van hoofdtrainer Alfred Schreuder onvermijdelijk. Na het derde verlies op rij van FC Twente was de maat vol voor het bestuur. Een dag na het pijnlijke verlies tegen aartsrivaal Heracles (2-0) werd Schreuder zondagochtend op straat gezet.

"We hebben de sportieve prestaties als uitgangspunt genomen. Een punt uit vier wedstrijden spreekt voor zich", zei Van der Laan in Langs de Lijn. "We zijn niet gezwicht voor de reacties van het publiek. Supporters hebben zo hun emoties en daar heb je nou eenmaal mee te maken. We hebben het publiek weerstand geboden en zijn daar niet in meegegaan."

Zondagochtend spraken Van der Laan en Schreuder elkaar. "Hij reageerde teleurgesteld en was aangedaan. En dat is ook begrijpelijk. Maar ik denk dat hij ook begrijpt dat we tot deze conclusie gekomen zijn. Hij is gepokt en gemazeld in het voetbal."

Ter discussie

Vorig seizoen stond de positie van Schreuder ook ter discussie, maar toen kreeg hij nog het voordeel van de twijfel. "Omdat wij vonden dat hij vorig jaar, wegens de bestuurlijke en financiële problemen, niet alleen kon worden afgerekend op de resultaten. Dat was mede de reden dat we dit seizoen met hem zijn ingegaan", aldus Van der Laan, die zelf niet overwoog op te stappen.

"Ik ben medeverantwoordelijk voor hetgeen is ontstaan. Maar ik denk dat Twente gebaat is bij zoveel mogelijk bestuurlijke rust en continuïteit. We hebben ook genoeg problemen opgelost."

"Niet meer te keren"

Alfred Schreuder, die niet voor de microfoon wenste te reageren, betreurt dat zijn periode als hoofdtrainer van FC Twente vroegtijdig tot een einde is gekomen. "Erg zonde dat ik het niet heb mogen afmaken. De problemen begonnen in februari van dit jaar, toen we nota bene nog vierde stonden", zei Schreuder kort na zijn ontslag telefonisch tegen de NOS.

Schreuder: "We kregen toen zes punten in mindering en het was daarna niet meer te keren. Al met al heb ik hier zes mooie jaren gehad. Als assistent van Steve McClaren ben ik landskampioen geworden en ik heb een hoop geleerd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl