Peter Sagan
NOS Wielrennen

Sagan stapt af na aanrijding in Vuelta

Peter Sagan gaat vandaag niet meer van start in de Ronde van Spanje. De Slowaakse renner van Tinkoff-Saxo ondervindt te veel hinder van de verwondingen die hij gisteren in de achtste etappe opliep na een aanrijding met een motor.

Sagan werd op acht kilometer van de finish geraakt door een motor van de organisatie. "Ik zat in het wiel van een renner van Lotto Soudal", vertelde hij. "Ik bewoog naar links en op dat moment werd ik door een motor geraakt. Ik kon er niets aan doen. Ik hoorde hem niet eens."

De groenetruidrager en winnaar van de derde etappe liep zware schaaf- en brandwonden op aan de linkerzijde van zijn lichaam, van zijn heup naar zijn onderbeen, en heeft een kneuzing in zijn linkeronderarm. De teamarts van Tinkoff oordeelde dat het beter is dat de Slowaak naar huis gaat om te herstellen.

Sagan onderuit na manoeuvre door motor

Furieus

Na afloop van de etappe reageerde Sagan furieus op het zoveelste incident dit seizoen met een motor in een grote koers: "Ik vind het onacceptabel dat motoren met zo’n hoge snelheid door een groep willen rijden. Zij versnellen gewoon en proberen in elk gat te duiken dat ze zien. Maar daarbij houden ze geen rekening met onverwachte manoeuvres of mogelijke valpartijen van renners."

Ook meteen na de aanrijding ging Sagan al uit zijn dak. Dat leverde hem een boete op van bijna 280 euro wegens beledigingen en bedreigingen. "Ik zou het imago van het wielrennen hebben geschaad. Ik zal het betalen, uiteraard, maar ik vind het wel onterecht", zei de Slowaak.

De achtste etappe van de Vuelta was sowieso een slagveld. Na een grote valpartij moesten ook Kris Boeckmans, Daniel Martin, Tejay van Garderen en Nacer Bouhanni afstappen. Jasper Stuyven was ook betrokken bij de valpartij. Hij won nog wel de etappe, maar moest de strijd vervolgens eveneens staken. De verwondingen van Boeckmans zijn zo ernstig dat hij in kunstmatige coma wordt gehouden.

Veel valpartijen in achtste etappe Vuelta

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl