Bondskanselier Merkel bij de vluchtelingenopvang in Heidenau
NOS Nieuws

Uitgejouwde Merkel: geweld Heidenau is beschamend

Bondskanselier Merkel heeft tijdens haar bezoek aan Heidenau gezegd dat ze het geweld van afgelopen weekend beschamend vindt. "Er is geen tolerantie voor mensen die niet helpen als mensen juridische en humanitaire hulp nodig hebben."

Merkel werd bij aankomst in de Oost-Duitse stad uitgejouwd door een groep van zo'n vijftig mensen. Er werd "volksverrader" geroepen en omstanders verweten haar meer geld over te hebben voor vluchtelingen dan voor het Duitse volk.

Merkel uitgejouwd in Heidenau

De bondskanselier bezocht Heidenau vanwege de demonstraties en rellen die daar dit weekend waren. In de Oost-Duitse stad is een groep vluchtelingen ondergebracht in een leegstaande doe-het-zelfwinkel.

In haar korte toespraak na het bezoek bedankte Merkel de burgemeester van Heidenau met het werk dat hij en de hulpverleners doen voor de vluchtelingen. Ze wenste de burgemeester sterkte met de haat die op hem afkomt.

Opvangplekken

De komst van asielzoekers ligt zeer gevoelig in Saksen, de deelstaat waarin Heidenau ligt. De Pegida-beweging, die pleit voor minder islam in Duitsland, heeft veel aanhangers in Saksen.

Duitsland verwacht 800.000 vluchtelingen. De gemeenten hebben moeite goede opvangplekken te vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl