Een leeuw in het Hwange National Park in Zimbabwe
NOS Nieuws

Leeuw bijt gids dood in park waar Cecil werd geschoten

Een lokale gids is in Zimbabwe doodgebeten door een leeuw. De man was op weg met toeristen door het Hwange National Park.

Dat park is bekend van Cecil, de 13 jaar oude leeuw die werd doodgeschoten door de Amerikaanse toerist Palmer. Die jager kreeg wereldwijde kritiek en het incident zwengelde de discussie over jacht in Afrikaanse natuurparken aan.

De doodgebeten gids was met zes toeristen te voet op weg in het park. Ze zagen een groep van zes leeuwen, waaronder een paar welpen. In eerste instantie wist de gids de leeuwen op afstand te houden, maar mannetjesleeuw Nxaha keerde zich plotseling om en besprong de gids. De toeristen raakten niet gewond. Het is onbekend of de gids gewapend was.

Lot

Er vallen wel vaker gewonden en doden in de nationale parken door aanvallen van wilde dieren in Zimbabwe, maar meestal wordt daar niet over geschreven. Zo stierf er maandag ook een man door een aanval van een olifant, honderd kilometer verderop.

Leeuwen in Zimbabwe die mensen hebben aangevallen, werden in het verleden gedood. Over het lot van Nxaha is nog geen beslissing genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl