Cecil de leeuw
NOS Nieuws

Zimbabwe beperkt jacht na dood Cecil

Er mag voorlopig niet gejaagd worden op leeuwen, luipaarden en olifanten in het gebied in Zimbabwe waar de leeuw Cecil is gedood. Dat hebben de autoriteiten besloten na de ophef over de dood van het populaire dier.

Cecil leefde in het Hwange National Park, waar jagen verboden is. Hij zou met een stuk vlees buiten het park zijn gelokt, waar de Amerikaanse tandarts Walter Palmer hem eerst verwondde met een pijl en boog. Vervolgens gaf hij het dier met een geweer het genadeschot.

Borgtocht

Het is nu ook buiten het park verboden op leeuwen, luipaarden en olifanten te jagen. De autoriteiten onderzoeken nu ook de dood van een leeuw in april. Mogelijk was de jacht op dat dier illegaal. De politie heeft in die zaak een verdachte gearresteerd.

Twee helpers van Palmer werden eerder deze week opgepakt. Ze zijn op borgtocht vrijgelaten. De tandarts zelf zit ondergedoken na alle bedreigingen aan zijn adres.

Organisatoren van safari's in Zimbabwe vrezen door de beperking inkomsten te verliezen. De jacht in het Afrikaanse land brengt jaarlijks 40 miljoen dollar op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl