Op billboards is een tekening te zien van de verdachte van de aanslag in Bangkok
NOS Nieuws

Kapotte camera's hinderen onderzoek aanslag Bangkok

Het onderzoek naar de aanslag van vorige week in Bangkok wordt bemoeilijkt doordat veel bewakingscamera's in de straten van de Thaise hoofdstad niet werkten. "Van de twintig camera's in een straat werkten er soms maar vijf", zegt de hoogste Thaise politiechef. Het is daarom onduidelijk welke vluchtroute de verdachte heeft genomen.

De politiechef zegt dat agenten proberen de puzzel compleet te maken, maar daarvoor is wel veel voorstellingsvermogen nodig. Doordat de camera's niet werkten, moeten agenten nu zelf invullen hoe de dader kan hebben gelopen.

Er zijn wel beelden van de verdachte gemaakt, maar de kwaliteit daarvan is slecht. Daarom heeft de politie een tekening van de man gemaakt, in de hoop dat mensen hem herkennen. Het is de vraag of hij snel kan worden opgepakt; sommige politiemensen denken dat de man naar het buitenland is gevlucht.

Bij de aanslag van vorige week in het centrum van Bangkok kwamen 22 mensen om het leven en raakten er zeker 120 gewond.

Granaat

Volgens de onderzoeksleider van de politie in Bangkok is vandaag een granaat gevonden in een huis, vlak bij een belangrijke toegangsweg in de stad. Het explosief is onschadelijk gemaakt, zegt de politiechef. Het lijkt er volgens hem op dat er geen verband is met de aanslag van vorige week.

'We proberen de puzzel compleet te maken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl