Beelden van de verdachte van de bomaanslag in Bangkok
NOS Nieuws

Beelden van verdachte aanslag in Bangkok

De Thaise politie heeft beelden vrijgegeven van bewakingscamera's waarop de verdachte is te zien van de bomaanslag van gisteren. De man, met een geel T-shirt aan en een zonnebril op, is op de plek van de aanslag in Bangkok te zien met een rugtas om. Daarna loopt hij weg zonder rugtas en korte tijd later ontploft de bom.

Op een persconferentie heeft de politiechef van Thailand gezegd dat het niet duidelijk is of de verdachte een Thai is of een buitenlander. De beelden van de bewakingscamera zijn niet erg scherp en het is moeilijk de man te herkennen. "De kans is groot dat de man ook een pruik op had", zegt correspondent Michel Maas.

De autoriteiten controleren alle uitgaande wegen en luchthavens om te voorkomen dat de verdachte het land ontvlucht.

Beelden van nieuwe explosie Bangkok

Granaat

Bangkok werd vanochtend opgeschrikt door nog een explosie, een kleine dit keer. Vanaf een pier in de rivier werd een klein explosief, waarschijnlijk een granaat, in het water gegooid. Het ontplofte onder water, niemand raakte gewond. "Het maakt de Thai wel nerveus", zegt Maas. "Ze zijn bang dat dit zomaar een serie aanslagen zou kunnen worden."

Michel Maas: tweede explosie maakt Thai nerveus

De ontploffing was gisteren bij een bekend hindoeïstisch heiligdom, aan een drukke doorgaande weg. Die straat is inmiddels weer vrijgegeven. Ook in de omgeving wordt alle schade alweer gerepareerd: ramen worden vervangen en het puin wordt weggeveegd.

Volgens Michel Maas wordt de plek allesbehalve gemeden. "Er zijn hier veel Thai die foto's maken van de plek van de explosie. En ik zie ook heel veel buitenlandse toeristen." Zij lijken zich dus niet veel aan te trekken van adviezen om deze plek in Bangkok te mijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl