Soldaten bij de tempel waar gisteren een bom explodeerde
NOS Nieuws

Geen negatief reisadvies Thailand, maar mijd plek aanslag

Er komt geen negatief reisadvies voor Thailand na de aanslag gisteren in een toeristische wijk in de hoofdstad Bangkok. "Er is geen reden om niet naar het land te reizen", zegt de Nederlandse ambassadeur in Thailand Karel Hartogh. "Het is een groot land en Bangkok is een grote stad." Toeristen krijgen wel het advies om het gebied van de aanslag te mijden.

In het verleden is het daar vaker onrustig geweest, zegt Hartogh. Zo waren er in 2010 politieke rellen. "Vandaar dat we zeggen: mijd de plek."

Dat de schrik er na de aanslag goed in zat, merkten ze ook op de ambassade. "We kregen 25 tot 30 telefoontjes binnen van verontruste mensen die hun familieleden niet konden bereiken." In de loop van de avond lukte dat bij iedereen wel.

Crisisplan

Hartogh hoorde de explosie toen hij net thuis was. Zijn woning ligt op ongeveer een kilometer van de toeristische wijk. "Op het moment dat ik de klap hoorde gingen alle bellen rinkelen. Dan treedt direct een crisisplan in werking."

Het ambassadepersoneel probeerde direct te achterhalen of er Nederlanders onder de slachtoffers waren. "We belden gelijk de politie en ziekenhuizen." Voor zover bekend zijn er geen Nederlanders onder de doden of gewonden.

De aanslag komt voor veel Thai als een grote schok, zegt Hartogh. "Thailand is een populair toeristenland. Ik merk dat mensen zich zorgen maken over de gevolgen voor de toeristische sector en de economie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl