NOS Sport

Luiten leert van andere golfers

Luiten: rust is ook training

Joost Luiten doet de komende drie weken niet mee aan toernooien. De 29-jarige golfer vertoefde de afgelopen maanden in de Verenigde Staten, maar goede prestaties op de grote toernooien bleven uit. Luiten wil eerst op zijn normale niveau komen en zal pas op de KLM Open weer in actie komen.

"Ik vind al die negatieve berichten wel lastig om te zien", vertelt Luiten. "Als je goed speelt, staat iedereen op de banken, maar als het slechter gaat, dan word je afgebrand. Dat is topsport in Nederland."

Wat doen ze, hoe doen ze het en waarom spelen ze zo goed?

Joost Luiten kijkt veel naar golfers als Jordan Spieth

Rust is ook training

Nederlands beste golfer speelt tot nu toe een moeizaam seizoen. Hij kijkt en leert dan ook graag van generatiegenoten, zoals de nieuwe nummer één van de wereld, Jordan Spieth. "Hij is 22 jaar en nu al veel verder dan ik. Ik kan mezelf niet met hem vergelijken, maar ik let wel op die jongens. Wat doen ze, hoe doen ze het en waarom spelen ze zo goed?"

Voor Luiten zijn het vragen waar hij de komende weken antwoord op hoopt te vinden. "Ik heb altijd gezegd: rust is ook training. Als je niet uitgerust bent, wordt het moeilijk om topprestaties neer te zetten. Als ik één toernooi win, is mijn jaar weer fantastisch. Ik weet dat als ik in vorm ben, ik goed genoeg ben om toernooien te winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl